July 14, 2014

Review Hulala Shop

ASSALAM. Lamanya tak update kat blog ni. Berhabuk bersawang semua ada. Haha. Aku menulis ni sebenarnya ada tujuan. Nak review something kat korang yang tak kisah la korang ada smartphone ke tidak yang pastinya ada pasti teruja dengan apa yang mereka bisneskan :D

REVIEW :




So yeah,ini . 
 dia instagram basyeer hulala pemilik Hulala Shop. Nak follow kat insta?? Jap ehh, meh aku kasi review sikit berkenaan dengan Hulala Shop ni. First time aku boleh follow aku lupa bila tapi dah lama dah.. Tengok dia punya insta mak aaiii rambang mata nak beli mana satu. Tapi, sedihnya aku sampai sekarang tak beli apa-2 pun barang dorg sebabnya aku nak kumpul duit sendiri dulu,taknak pinjam mak bapak.. Haha. Hanya double tap dua kali je kat gambar tu. Nak tahu apa yang mereka jual? 

Korang boleh tengok sendiri kat insta ni, Hulala Shop ni ada jual ;





  • Phone - iPhone,Nokia jenis lama pun ada yang jenis campak kat kucing konpem anjing tu pengsan dulu. Yang aku perasan banyak yg secondhand tpi mesti laa masih power lagi!


uihh takpenah aku jumpa yg ni
  • Casing Phone-haa yg ni buat aku tak kelip mata kejap sebabnya casing yang dia jual bukannya yg bersepah kat Masjid jamek(eh,sorry) tapi jenis yg waterproof,yang gorgeous punya, yang harga berpatutan punyalah! iPhone ada, note 2&3 ada, S3 and S4 ada. Yang jeins S4&S3 mini pon ada. Belilah yg waterpfoof terus senang sebabnya  takkan korg nak balut ngan plastik je kan phone tu bila gi mandi kat swimming pool pastu acah-2 amek gambar dalam air (ngehehe). Last-2 kena beli phone lain sebab masuk air. Paling senang, macam-2casing  ada!!


  • Monopod- kau tengok bermacam jenis dah monopod dorg ada jual. taknak ke satu?? Lenguh tangan duk pegang phone amek gambar reramai pastu tgok balik gambar tu penuh dengan muka kau sorg je. Haaha. tetiba aku takpaham apa beza semua tu?? takpe,asalkan namanya ada pod kat blakang tu. Huhu. Erm, jenis shuttle taksilap ada jugaaa.




  • POWERBANK- kau boleh agak tak mendape yg gambar tu pada first impression kau laaa. Ni aku dah tulis mesti la tau ape kan =='. Haaa, ni ha powerbank,zaman sekarang bukan lah soket yg pakai nak jumpa bila nak cas phone tapi kita-2 ni setiap hari sibuk. Cuma la beli satu kat sini,cantik pun cantik, nak kata mahal pun tidak. Beli je satu,senang hidup dan phone korang mesti sentiasa ada bateri huhuu. Bagi aku yang powerbank chanel tu stail tpi yg macam tong gas tu lagi lah. Kalau orang lain tengok mesti  orang tak dapat agak mendape tu. Insya allah selamat power bank korg. Hahaha




  • Kamera- jangan ingat dengan setakat guna phone kamera korang punya gambar cantik. Ahaha, Apatah lagi kalau korang ni nak bajet jadi photographer, mestilah kena ada DSLR(aku taktau nama panjang dia apa) satu. Agak-2 kerja 3 bulan cukup kot duit nak beli. Kamera ala-2 GoPro pon ada dia jual. Harga berpatutan tu. ape tu orang cakap, Affordable.






  • Headphone- time nak study mesti lah nak kan ketenangan dah ketenangan tu berganda bila korang pasang muzik kegemaran korang yang melembutkan hati,melapangkan minda(eceh) tapi bila pasang je kat laptop or phone je guna speaker cam tkbest je. Cuba dapatkan satu headphone ni konfem kalau ribut pon takdengar. Yang jenis lain pon ada kat Hulala Shop kalau korang takberkenan ngan yang ni. Hidup akan lebih bermakna lepas ni dan korang mesti takkan kasi sapa-2 pinjam. HAhaha










Rasannya setakat tu je yg aku dapat review kan kat korang. HAAAAA, jangan lupa follow ;



  @basyeerhulala   



Untuk mendapatkan pelbagai gadjet-2 terkini serta aksesori phone juga.. Eh lupa,speaker yg ada lampu warna-warni ada juga :P 
Taksilap aku macam-2 lagi Hulala Shop ni jual tapi mungkin aku takperasan. 
Korang kena la follow insta dia ni dulu then usha-2 lah apa yg ada kat situ. Aku harap Hulala Shop akan terus berbisnes dengan jayana walaupun aku takpernah beli apa-2 pun kat situ dan insha Allah akan beli untuk support lagi dorang punya bisnes. Semoga bisnes di Hulala Shop akan mendapat lebih lagi sambutan serta mendapat keredhaan dan keberkatan dan taklupa juga rezeki yang melimpah. 

 
 
 
Copyright sns-sitinur.blogspot.com :)