March 16, 2013

RESULT SPM 2012 ! | JOM MASUK U !





assalam semua.bagaimana dengan hari anda hari ini?huii,macam pakar motivasi je kan.malam tadi baru je umum bila keputusan SPM 2012 keluar kat TV3 rasanya.21 MAC 2013 ?yapp..nak info yang lebih sikit boleh jenguk sini..kalau sebelum-2 ni kecoh 20 hb tp tup-2 sehari selepasnya.kira okaylaa.tapi entah,taktahu nak cakap cemana.aku tak pasti apa yang akan terjadi masa hari tu.heeeeeeee.ya allah,takboleh nak bayang slip keputusan SPM 2012 bagi calon A055 ni.mak aii.



teringat lagi jihad nak SPM dulu.dengan kawan-2 semua struggle.wee..sangat indah rasanya bersama dengan kawan-2.khamis ni pula akan bersua kembali.ntah bagaimana gambarannya.semoga semua bekas calon SPM di pusat CP015 serta seluruh negara mendapat keputusan yang cemerlang hendaknya:)

k,stop pasal result.tkperlu fikir lagi.haha



ohh,tadi baru pergi program Jom Masuk U di SASICC,Zenith.tumpang dengan kawan.budak-2 ni ramai nak pergi hari ahad.lagipun ramai yg dah balik PLKN selepas 3bulan bergempur di kem masing.hahah.cuba gi lahad datu plak.huu.gurau-2.atleast,dorang dah ada pengalaman daripada aku kan.haiyaa.ni jeles ngan budak-2 PLKN ni ;)


pergi tadi awal kot,dalam 0830.padahal petang tu ayah aku pergi jugak,nape tak gi ngan ayah aku je kan.haha.masuk,jalan-2 cari U berkenan.penuh beg koy haa.dalam 1145,dah habis pusing-2 dah,ternampak la budak sekolah.fauzan,fikri dan hafizudin.emm,tegur-2 je macam biasa.ehh,sebelum tu jumpa afiqah husna,farhana ngan kawan mereka.then,jumpa shahirah.pastu jumpa khairun najjah dengan hidayahtun.kak hanim,farah aini.hah,terbuktikan bahawasanya ramai yang pergi ke JOM MASUK U tu.crowded yang amat bila dah tengahari tuu.

cakap-2 pasal U ni,aku ni nak sambung kat U mana yek?masuk matrik dulu ke apa?amek bidang apa?hmmm.engineering vs medic vs pharmacist.waduh.tunggu result lah macam tu.inshaa Allah cemerlang:)



''Ya Allah,kau berikanlah keputusan SPM2012 kami dengan cemerlang.bergantung kepada usaha kami selama ini.kami hanya mampu bertawakal dan berdoa sahaja pada saat ini.aamiin.''

March 11, 2013

Kursus Masakan Kek Untuk Remaja :)



  
  
  
  
  

just click the photo !


baru-2 ni pergi kursus masakan.hujung bulan lepas.takde la baru-2 ni sangat kot.haha.pergi tu mula-2 takut jugak la sebabnya sengsorang.tempatnya dekat KEMAS Pekan.masukla tempat tuu,tulis nama.duduk.hmmm.bosan plak.tadi dah perasan sorang tu,budak SP.tapi buat-2 taktahu je dulu.ngeh-2.tengah-2 duduk tuh,nampak la seseorang dari belakang tengah nak ambil kerusi.ni aku dah konfem dah ni,mesti dia.yaa,syarranur zaim.dia pun terkejut jugak aku ada kat situ.kot la.ke betul arra?haha.

mula-2 tu,dia suh breakfast dulu,aku pun makan la.amek kuih je sebabnya udah kekenyangan...pastu,bermulalah kursusnya.yg si arra zaim tuh memang dah pernah join kelas masakan sebelum ni.lebih kurang dah pro+expert lah kan.ngeh-2.

kursus tu berlansung selama dua hari.tanpa bayaran.makanan free.siap bagi apron.kursus itu seharian.buku resipi diperuntukkan.wohhoo.aku rasa memang berbaloi gila.hari first tuh blajar buat Kek Banana Chocolate Chip Muffin , Kek Coklat Lembab dan Sultanah Layer Cake. semua tu mula-2 cikgu tunjukkan.then,kitorang kena buat sendiri.kerjasama.yang join kursus tu dalam tigapuluh orang.agak best jugak la.dah siap semua kek tu.boleh plak bawak balik sikit-sorang.dia bagi kotak macam kotak nak isi kek tu.yang sedapnya aku rasa ialah Sultanah Layer Cake.

hari kedua tu pulak berjalan seperti biasa(cewah,macam kasi report je).hari kedua kami buat Red Velvet Cupcake ,  Tiramisu Cheese Cake dan macam-2 coklat.yang coklat tu just cairkan coklat yang sedia ada pastu masuk dalam bekas yang berbentuk.hari tu banyak main dengan cheese la.lepas habis buat semua tu,adalah orang dari pihak KEMAS ni kasi ucapan penghargaan.lebih kurang macam tu laa.dapatla sijil dan tuala sebagai cenderahati.hmm,buku resipi dah ada tapi aku still tak buat mana-2 kek tu.hehe.



berdebar untuk test JPJ 19 mac ni.
berdebar lagi untuk result SPM 20 mac ni!
nanti resipi inshaa Allah akan diberi.
moga Allah permudahkan semuanya,aamiin.




March 8, 2013

Happy International Women's Day






hello and hi there.just want to say.....






 HAPPY INTERNATIONAL WOMEN'S DAY 




to all the women over there!



this song I dedicate to all women in the world esp for muslimah:))



counting for SPM result's release.
oh God,give  us the best !
dupdap.haiiihh~
0812 ♥   INSTAR 







March 1, 2013

rutin harian di sekolah & asrama #2


rutin hari ini adalah makan.bila cakap pasal makan,rasa macam nak tergelak.ehhee,mungkin sensitif bab makan-2 ni.kalau kat sekolah dulu sehari tu makan lima kali tak silap.memang banyak makan.

sekali makan pagi.sekali makan tengahari.sekali minum petang.sekali makan malam.sekali minum malam.yang makanan beratnya makan tengahari dan malam lah.

kalau kat sekolah makannya kat kantin.keknyee sangat tak suka pergi kantin bila time rehat.bukan tak suka sebenarnya tapi lebih kepada tak minat.dahtu,bila akhir-2 nak habis sekolah mulala berlari-2 anak(ayu gitu) ke kantin.sangat kelakar.

kalau takpun pergi ke KOOP.menghabiskan duit dengan beli yogurt,atleast boleh menguruskan badan.muahaha.nak-2 lagi yang low fat punya.tapi macam tak berkesan.kehkeh.

nak dijadikan cerita budak asramalah,selalunya puasa.makan punya lagi sedap.tapi jangan diutamakan makanan sedap je bila puasa.ibadah tu kena ikhlas.baru berkat.alhamdulillah.

meh kita tengok lak koleksi makanan dalam loker.bersusun semua jenis biskut.ngeh-2.ni kes pasal terover bizi sampai lupa masa nak makan.bila nak makan,dema dah tutup.biskut jadi mangsa.kengkadang buat penghilang ngantuk semasa dalam kelas.nyorok-2 suap dalam mulut.hahaha.

apa-2 pun kita kena bersyukur dengan rezeki depan mata.jangan asyik nak  kompelen saje.memanglah kesihatan kena jaga kan.tapi masa makan tu ingat ke orang yang takdek makanan langsung tu???bersyukur ke tidak kita ni.asyik nak merungut je kan.ingat-2 la sikit ye..
  
 ''Tidak sekali-2 Rasulullah S.A.W mencela makanan.Jika baginda menyukainya,maka Baginda makan.Jika Baginda tidak menggemarinya, maka Baginda tidak makan.'' (HR Bukhari & Muslim)





 
 
Copyright sns-sitinur.blogspot.com :)