March 11, 2013

Kursus Masakan Kek Untuk Remaja :)



  
  
  
  
  

just click the photo !


baru-2 ni pergi kursus masakan.hujung bulan lepas.takde la baru-2 ni sangat kot.haha.pergi tu mula-2 takut jugak la sebabnya sengsorang.tempatnya dekat KEMAS Pekan.masukla tempat tuu,tulis nama.duduk.hmmm.bosan plak.tadi dah perasan sorang tu,budak SP.tapi buat-2 taktahu je dulu.ngeh-2.tengah-2 duduk tuh,nampak la seseorang dari belakang tengah nak ambil kerusi.ni aku dah konfem dah ni,mesti dia.yaa,syarranur zaim.dia pun terkejut jugak aku ada kat situ.kot la.ke betul arra?haha.

mula-2 tu,dia suh breakfast dulu,aku pun makan la.amek kuih je sebabnya udah kekenyangan...pastu,bermulalah kursusnya.yg si arra zaim tuh memang dah pernah join kelas masakan sebelum ni.lebih kurang dah pro+expert lah kan.ngeh-2.

kursus tu berlansung selama dua hari.tanpa bayaran.makanan free.siap bagi apron.kursus itu seharian.buku resipi diperuntukkan.wohhoo.aku rasa memang berbaloi gila.hari first tuh blajar buat Kek Banana Chocolate Chip Muffin , Kek Coklat Lembab dan Sultanah Layer Cake. semua tu mula-2 cikgu tunjukkan.then,kitorang kena buat sendiri.kerjasama.yang join kursus tu dalam tigapuluh orang.agak best jugak la.dah siap semua kek tu.boleh plak bawak balik sikit-sorang.dia bagi kotak macam kotak nak isi kek tu.yang sedapnya aku rasa ialah Sultanah Layer Cake.

hari kedua tu pulak berjalan seperti biasa(cewah,macam kasi report je).hari kedua kami buat Red Velvet Cupcake ,  Tiramisu Cheese Cake dan macam-2 coklat.yang coklat tu just cairkan coklat yang sedia ada pastu masuk dalam bekas yang berbentuk.hari tu banyak main dengan cheese la.lepas habis buat semua tu,adalah orang dari pihak KEMAS ni kasi ucapan penghargaan.lebih kurang macam tu laa.dapatla sijil dan tuala sebagai cenderahati.hmm,buku resipi dah ada tapi aku still tak buat mana-2 kek tu.hehe.



berdebar untuk test JPJ 19 mac ni.
berdebar lagi untuk result SPM 20 mac ni!
nanti resipi inshaa Allah akan diberi.
moga Allah permudahkan semuanya,aamiin.




8 smile (s) here :

afiqah husna said...

wahh edah.jadi chef nampak.ajar lah sini . hehe

Qurratuaini_SNQ said...

hebat ar..arra ada jugak cakap kat saya dia pown join kelas masakan,,:)..bestnye..sue,good luck for test jpj :)

ar_waniey said...

waaa..sue, bole la wat kan utk aq nti :)

Siti Nur said...

@afiqah husna ; ala-2 chef jugak la.nanti koy ajo

@Qurratuaini_SNQ ;owhh.doakan saya lulus !

@ar_waniey ; nak buat tu macam lambat lgi.huuhu

Lunia Marcella said...

ouh sedapnyeee. terliur aku bacee . haha aku dah agak dahh, arra mesti join :D

Siti Nur said...

@Lunia Marcella ; yedok terliur.hahah

rudeheado. said...

wahh, edahhhhhhh!!!!!!!!! comel la edah ni ;p

Siti Nur said...

@rudeheado. ;terujanya arra.tak sabit ngan kcomelan langsung disitu.btw,arra superb comel.hahah~

 
Copyright sns-sitinur.blogspot.com :)