December 23, 2012

budak pmr

salamun'alaik:)

kasi besar punya



hai.alhamdulillah,genap duatahun aku ambil result PMR 2010.haha.alhamdulillah i've got 9 A's in my PMR.actually teringat tarikh ni sebabnya ada yang rajin nge'post' kat group SBP0812.mengimbau kembali kenangan kami masa kecik-kecik dolu.aku ingat lagi masa malam sebelum amek result.kecut habes dah perut,sejuk -5 fahrenheit (ada ke?).macam-macam rasa ada.alah,mesti korang yang dah amek result PMR walhal SPM pernah rasa gitu kan.tapi aku taktau la pulak macamana nak hadapi perasaan nak amek result SPM2012.fuuuh *kesat peluh .malam tuh macam biasalah ayah aku pergi analisis keputusan PMR bersama rakan sejawat yang lain.aku tidur takpasti lah pukul berapa.cuak sangat.

pagi esoknya aku masih rasa lagi debaran nak-nak lagi memang dah dekat dah.bagi menghilangkan debaran tuh aku pergi la iron baju batik sekolah.dah memang kena kalau nak amek result pakai baju yang melambangkan sekolah,takkan nak pakai baju sekolah kot cuti-cuti gitu.FYI,afiqah azeli tumpang aku memandangkan ayahnya seorang pengetua,hendak menguruskan hal PMR di sekolah beliau.wuuu.dah sampai tuh,tak ramai mana la orang.tunggu je lah nama dipanggil.tetibe ade terselit rupanya nama aku dalam senarai 9A PMR.



heh.besar gila.ni lah slip meja zaman PMR dulu.sign aku pun nampak sangat  macam budak takcukup umur.haha.yes,9 subjek guwa amek.masa ni aku suka sangat ngan angka giliran aku.CP015K051.tapi apebenda lah sangat.


inilah keputusannya.terima kasih cikgu-2 lower form.aku ingat lagi cikgu-2 yang mengajar subjek-2 tersebut masa lower form

                           bahasa melayu - F1 cikgu azmanizan
                                                   F2 cikgu khuzaimah
                                                   F3 cikgu azmanizan @ cikgu fizoh
                           bahasa inggeris -F1,F2,F3 miss suriati
                           mathematics - F1  cikgu afidah
                                                F2  cikgu ally & cikgu afidah
                                                F3  cikgu allysharina
                            science - F1 cikgu nadzrah
                                         F2,F3 cikgu kamsiah
                            sejarah - F1,F3 cikgu wan suhaila
                                         F2 cikgu shahrizal
                            geografi -F1,F2 cikgu nini shafrina
                                         F3 cikgu normila
                            kemahiran hidup - F1,F2,F3 cikgu shahrizan
                            P.agama islam - F1 ustaz safwan
                                                   F2 ustaz shamwil
                                                   F3 ustazah aziah
                            bahasa arab - F1,F2 ustaz bakeri
                                                F3 muallimah noorita
                           

banyak kot kenangan lower form sampai tak teringat dah aku.post ni tak bermakna aku nak bangga sangat ngan keputusan aku.aku bukanlah high achiever pon dalam PMR ni dan bukanlah pelajar terbaik.bercakap mengenai pelajar terbaik,disandang oleh Anis Amira.sangat hebat.yang aku bangganya kawan  aku sorang lagi nih,dia ni bukan pelajar target pon sebenarnya tapi dia boleh je dapat 9A dalam PMR.sape kesah kena target tak target kan?lagi malu ohh kalau jadi budak target tapi tak dapat apa yang ditargetkan.nauzubillah,minta dijauhkan.so,kat sini adik-2 jangan lah mudah mengalah yaa.



hah,asal nak kepoh pasal aku yek.macam baru dapat result je.ye dok. tkpe-2 aku join korang yg eksaited dapat result tu kan.*burr


eh eh,aku ni sebenarnya nak cakap pasal budak PMR tahun ni,terlebih mukadimah..


*********************************************

okay,straight to the point.

aku nak mengucapkan tahniah kepada PMR2012-leavers.alhamdulillah,adik-2 dah dapat result kan.terimalah dengan reda.korang dah buat yang terbaik dah kan.bagi budak-2 F3 sekolah aku,hanya 34 orang sahaja yang berjaya 9A dalam PMR mereka dengan GPS 1.171,mendapat tempat kedua dalam pekan nih,kalah lagi dengan SHAH.praise to god.tapi bukan yang dapat 8A and so on,bukan bermakna anda tidak berjaya.mungkin itu yang terbaik buat anda.tak semestinya kalau straight A PMR, boleh skor SPM nanti.banyak dah dengar cerita macam gitu.malahan mereka yang tak skor dalam PMR pon boleh jadi cemerlang gemilang dan terbilang nya dalam SPM.wohhoo,mantop bunyinya.

bagi adek dorm aku yang sorang-2nya F3 dalam dorm tuh,jangan putus asa yaa.dia nih dapat 8A1B.hebatlah jugak tu kan.jangan risau..cool...rilek.PMR tu basic je.nak tahu samada kite ni focus ke tak selama 3 tahun belajar.aloh,target SPM pulak la yek.bolehnya focus.

haaa,bagi adik-2 yang bakal menghadapi PMR2013,gembleng tenaga anda.jangan hampakan 3tahun anda belajar.aiyooo,tahun last PMR kot.tunjukkan yang terbaik untuk KPM.muahaha.tapi mesti soalan lagi susah kot?takut tak?haha,kidding.kalau dah struggle semua in shaa Allah takde apa yang nak dirisaukan.start la buat hubungan dengan cikgu-2 balik sekolah nanti.jangan nak berpakwe makwe sangat lah korang,lempang sorang-2 kang. 

tapi ada ja yang cakap, 'eh,dia tu kapel-2 OK ja dia punya result'.ni aku nak marah ni.eh,korang bukan tahu pun hati dia nih.tenang ke idok.maybe Allah nak bagi ujian kasi dia ok dalam pelajaran.masa depan??bila kat U nanti???sapa tau.tak semestinya ujian tu apa yang kita lihat susah je.kekayaan tu boleh jadi ujian jugak.Allah nak tengok dia camno.sangat sedih bila ada kawan macam nih.nak tegur tapi kawan kan.banteras guna hati je lah kan.lemahnya iman aku.tapi doakan mereka dikurniakan hidayah supaya berubah.doa juga untuk diri kita dijauhi oleh godaan syaitan laknatullah.amin.

bitaufik wannajah



doakan semoga 11A+ dalam genggamanku:)
                                       
 
Copyright sns-sitinur.blogspot.com :)