February 1, 2013

rutin harian di sekolah & asrama #1

assalamualaikum



kali ni nak cerita pasal ruitn plok.ni macam cerita apa yg kita buat,eh-eh,aku la.haa,apa yg aku buat kat sekolah dan asrama.

rutin yg mahu dibicarakan hari ini ialah prep petang.haha,ni selalunya budak lelaki tersangatlah malas mahu ke kelas.rela di marah oleh warden kot.kelas P&P habis pukul 2.30 petang.dengan berlari-2 anak(padahal berlari pecut) menuju ke dewan makan.nak-2 lagi bila perut berkeroncong.lapau wehh.

lepas makang tuh ada yang balik ke dorm,mungkin nak lepak lepas berjam-2 belajar dalam kelas.hoho.sangatlah.yang akunya terus menuju ke surau untuk menunaikan solat zuhur.lepas sembahyang selalunya baca al-quran.kenalah ingat Allah selalu kan.kengkadang kalau malas/ngantuk terlena kejap kat surau.ada teknik nak tidur tuh,haha.tidur duduk,sakit tengkuk wooo.




klik gambar:)

lepas dah lega sikit tu pergi la kelas.kalau tak cukup makan lagi singgah la KOOP(koperasi) beli makanan sambil menghabiskan duit.hehe.then,pergi ke kelas.mentelaah pelajaran.kengkadang syahid terus.al-maklumlah petang kan.aku ni la,suka sangat tidur.korang jangan tiru.haha.

kalau nak studi tempat best sikit pergi ke library.air-cond gituh.baru best nak belajar.alhamdulillah kalau sikit orang kat library,hidup bagai di salji.kehkeh,takde ah.halangan ada lagi kat library tu iaitu TV.menjeling-2 ke TV wooo tk konsentret nak belajar.waduh,masalah-2..

prep bermula 3.30 tapi ramai yang datang awal sebabnya kalau tak ke dorm nak kemana lagi kan?habis pulak 4.30.hmm,sangat rugi kalau buang masa tu walaupun sekejap kan..aku pun banyak buang masa.astaga.

ni korang yang duduk asrama espnya silalah hargai masa yang telah diberi iaitu prep petang.buatlah apa yang patut.selalunya aku buat kerja sekolah sambil membuat bising dalam kelas.teruknya -,-'

sekian:)




2 smile (s) here :

ada hacks said...

Hohoo.tak berape nak samelah kitee.tp bab buat bising kt kelas n abeskan duet kt koop tu same weyhh! Cyezz miss that moment!!!...a lot

Siti Nur said...

haha,really really miss thatz!

 
Copyright sns-sitinur.blogspot.com :)