December 5, 2011

penat.

assalamualaikum:)
lama tak tengok BLOG ney.nak kate rindu tak sangat.hehe.sori.seminggu menghilang dari pekan.bukan kene buang daerah  tapi pergi cuti-cuti Malaysia.hehe..orang duk sedap gi tusyen kite ni gi jalan-jalan plak ek.


 baru malam tadi sampai ke pekan.dari perak ke shah alam.dari shah alam turun ke cheras and then balik la rumah.mengambil masa 10 hari.fuhh,padahal dalam malaysia gak.


meh nak cite sket.kalau taknak bace gi la tekan button X kat atas belah kanan ye..hari khamis dua minggu lepas.hui lamenye. pergi bertolak ke pulau pinang menaiki kapal terbang.kehkeh.penerbangan dalam negeri je.dalam 1jam lebey sampai la.aku ngan tiga yang lain je pergi awal.sampai sane mak sedara aku amek.gi round USM p.pinang tuh.pastu pi pekena laksa penang.heheh.meleleh ayaq mata naa.haha.dalam pukul lapan tu sampai la rumah dia kat parit buntar,perak.pening gila lepas tu.adek aku yang kecik tu plak menanges cari mak ayah dia.kena la aku pujuk sebab dia tu rapat ngan aku sket.hehe.bange-2.malam tu ade gak perkara yang memang sangat tak diingini berlaku.sedeyh gile tapi takpe.aku kene tabah gak.ngeh2.


esoknya lak duk umah tak wat menda.mak sedara aku tu plak dia gi kerja.duk bilik je lah aku.bosan teramat sangat.takde ape yang best  pun haritu.juz menunggu mak ayah adik ngan tok aku je sampai.tunggu punye tunggu sampai gak mak abah ni lebey kurang 11 malam lebey.yang tok aku dia tak larat dah.dia tinggal  kat umah maklong aku kat batu gajah sebab sebelum mak ayah aku datang parit buntar tuh,singgah umah mak long jap kan.then,makan-makan char kuey teow.tu pun first time makan kuey teow kat luar.aku mane minat kuey teow selain kena makan kat dema.hehe.


hari sabtu tu plak pegi round bandar parit buntar.memang kat sana banyak kemboja jual baju kot.gi lah usha-2 baju.lagipun kakak aku nga cari baju untuk pertunangan dia nanti.bajunya cantik-2 mesti hargapun sama je kan.melepas lah nak beli baju yang lawa-lawa tuh.T_T.kat sana banyak jual baju kurung ngan tudung-tudung.bukan t-shirt atau  blouse ke.hari tu jugak kan kena bace doa akhir tahun dalam kalendar hijrah.petang tu dalam pukul 6 kitorang kat sana  bace yaasin then doa akhir tahun.dalam pukul tujuh tu berangkat plak ke simpang ampat lebey kurang 20 KM dari situ.aku panggil dia tok cik.tok cik ni adik ipar kepada tok aku.boleyh paham tak tau buat-buat paham je lah.


ahad tu plak pergi kuala gula.alah,tempat perlancongan tu.sampai sana tu pun tengah hujan.so,burungnya ade la gak berterbangan di udara.eceh.kalau nak naik boat katenya 13 orang satu boat RM180.hukaloh.tokse lah,lagipun hujan kan.gi lah jalan-jalan sampai tersesat jalan pun ade.haha =='


isnin ni la yang agak bestnye.pergi ke pulau mutiara.taktau ke?ahh,deoh sangat.gi sana naik feri skali angkot ngan keretanya skali.ketenya balik tu baru    
lalu jambatan.sampai-sampai dah tengah hari.pergi solat kat surau USM.tunggu mak sedara yang kat parit buntar tu tadi kat situ lah.dia bawak lunch sekali.jadi,takyah la ayah aku nak bazir duit sara makan anak dia ni.haha.pergi makan kat tepi pantai.mulanya nak gi batu feringghi taoi dah jauh ke belakang.gi je la kat pantai tu.depan dia boleh la nampak pulau jerjak.lepas gi makan sampai kenyang tadi pergi akuarium.tempat tu takdelah besar sangat tapi budak-budak kan suka tempat camtu (tak termasuk aku yek)..tengah-tengah nak keluar balik dah dari akuarium tuh,jumpa plak jiran aku.amboihh,memang tak besar Malaysia ni.petang tu lepas solat asar pi pekena pasembur.tahu tak pasembur tu.haa,dengan banggenye aku nak bitau walupun aku pun baru tahu apebende tu.pasembur tu sejenis macam rojak la kan.dia macam-macam boleh campur.ade ketam lah,seafood.kalau tak boleh bayangkan lagi pergi tanya pakcik google takpun yahoo.kan senang.tehee.malam tu balik lebey kurang kul sepuluh sampai rumah tok cik.tok aku tak ikut pun sebab memang tak larat nak jalan-jalan ni.


selasa pergi pulak ke zoo taiping.ade orang cakap 'eleyh,takde kelas  gi zoo' bhahaha.lantak la.naik train..adek aku yang irfan tu briyee iyee.biasalah budak kecik kan.korang pun dulu same la termasuk aku kan kan.kite kene memahami yang lebey kecil.hehe.perginya pada sebelah pagi sebab kat sana time dia nak hujan mase petang je.pagi tu okeyla kalau nak berjalan.sebelum tu pergi hantar kakak aku balik ke U dia.dia naek bas dari kamunting.beli tiket pagi tu jugak.


rabu tu plak pergi bukit merah laketown.tempat dia macam waterpark la tapi tak best sangat sebab dah lama kot.best lagi BGRC.hehe.bukan nak promote.main aer sampai tengah hari.penat.si irfan tu sampai nak burn dah muke.dulu dialah takut sangat nak pergi dekat tempat air macam tu.petang tu ape lagi.melentok lah.penat main air.air je padahal.melampau gile -.-


khamis tu berangkat ke shah alam.adik kepada mak aku.sampai malam la jugak.masuk-masuk rumah dia ade sedara yang lain tapi tak kenal.tidur kat rumah pak sedara aku tu 2 malam.hari esoknya plak mula-mula taktau nak gi mana.aku pun cadangkan lah gi i-city kat ayah aku walaupun taktau dekat ke jauh.rupenya dekat je.alang-alang pergi je lah.patutnya gi malam lebih untung lah sebab banyak lampu-lampu dia pasang.memandangkan takde mase sangat gi jelah pagi tu.sejuk gile oh.bape kali ntah aku kluar masuk.kate orang tu temp dalam tu -5.mak oiii.aku skali aku tergelincir tapi nampak macam biasa je kan.hehe.balik tu nampak lak gedung jakel wat sale besar-besaran.lagilah macam nak serbu je tapi takde mase.melepas lah mak aku ngan aku skali.haha.


sabtu tu berangkat pulang ke pekan.sebelum tu gi umah mak sedara kat cheras.makan tengah hari kat situ.dalam pukul 9 lebih sampai rumah.sampai-sampai rumah pengsan semua.haha.itula trip aku untuk kali ni.mesti bosan kan korang bace sebab takde gambar.hehe.gambar tak dimasukkan lagi.lagipun malas nak tunggu gambar  tu di upload dalam blog ni.


orait.mintak maaf sebab membuatkan korang bosan.nanti bace lak entri sal result.hehe.okey,assalamulaikum :)

0 smile (s) here :

 
Copyright sns-sitinur.blogspot.com :)