January 21, 2013

lesen memandu ^^,





|SALAM ALAYK|




hai bebudak lepasan SPM,apa yang korang buat kat rumah?kenyataannya ada yang menyambung pelajaran mereka sebagai fast-tracker ,ada yang bekerja,ada yang mengqada' balik tidur mereka,ada yang mengkhatamkan cerita-2 korea,ada yang menghabiskan masa mereka bersama Allah(alhamdulillah),ada yang berplkn,ada yang mencari tujuan hidup dan yang pastinya ramai yang tengah mengambil lesen.same goes to me,aku sudah habis kelas praktikal serta teori motor dan kereta:)


******************flash back******************

hari pertama haruslah menghadiri kelas KPP.apa itu KPP?Kurikulum Pendidikan Pemanduan.pagi tu ayah aku hantar ke PLMP dekat permatang keledang.jauh jugak dari rumah.ceyh,agak-2 berangan jadi budak baru nak masuk sekolah tak.haha,sebabnya aku boleh je naik kat pantai selamat.aku daftar kat ejen.so,ejen tu boleh hantar la ke sana.ayok,kebetulan pagi tu aku tak jumpa IC aku.puas la,sebabnya ayah aku guna aitu untuk daftar.ngeh-2,nak dekat pukul 8.30 jumpa jugak.dengan bersarapan sekeping roti+butter.waduh,lapar!sampai-2 dah ramai.uuu,ternampak shafiq dan faris aiman,budak SHAH.masuk pejabat dia,duduk.huwaa,takdek kawan.tak best!!tiba-2 ternampak sorang budak kat hujung.eyh,seem like syamsina.jyeah,k..sina ada.tapi dia takperasan aku lagi.takpe-2


duduk la sementara tunggu orang kat kaunter panggil nama.tup-2,tiba-2 ada sorang ni tepuk belakang aku.oo,yana rupanya.ade geng sorang lagi.nak keluar tu pulak,dayah baru masuk.cerah masa depan.haha..masuk la kuliah tu.nama dewan tu dewan kuliah afidah. Apsal lak ek?teringat cikgu afidah,best belajar kimia:D masuk dewan tu tak penuh lagi.tunggu-2,penuh la 50 orang.first-2 cik bad bagi ceramah.okla dia buat lawak+sporting.nak tengahari tu mula la mengantuk.hehe.petang tu pulak cikgu K,teringat fizik plak tapi cikgu tu laki la.cikgu lagi gila sporting.kelakar.eh lupe,dalam kelas tu ada gak budak sekolah lama aku.zaki masa sekolah rendah dulu,yo dengan syed kat sekolah menengah.petang tu balik laa.

memang suka selitkan gambar:)


kat rumah pulak ayah aku suruh buat latihan ujian statik.ada buku la maksudnya.ala-ala past years questions gitu.nak kena pergi ujian statik pulakkan.khamis minggu depan nya pulak pergi ujian statik kat atas leno.jawab la..alhamdulillah lulus.takpayah bazir duit nak kena ulang kan..

sabtu baru ni pergi la teori dan praktikal motor.pagi tu dengar ceramah.kebetulan jumpa athirah budak sp.kecoh jadi.haha,aku gi sekali ngan dayah la.kelakar.jumpa pulak kawan baru,budak ahmad,Engku Elysa nama dia.comel je.kami berempat jadi kacip plak time tu.eh-2 lupa,jumpa ayon,nawal ngan hakim karimi.mereka ni baru nak gi kelas KPP.masa kelas teori tu terjumpa pulak lagi budak sekolah rendah aku.Zul hanif dan Zul arif.diorang ni kembar.sekolah SMKAP...petang tu praktikal motor.dahlah kena buat sorang-2.malu wehh,bahagian tiga.mula-2 naik motor,betulkan cermin sisi,tengok free gear ke tak,start enjin,tengok signal kiri kana,depan belakang,tengok lampu depan,lampu brek,hon,pandang belakang dan luruskan tangan kanan.turun-2 motor tu plak kena angkat tongkat 2.dush,merana aku.sakit tangan ni tak habis lagi.haha.nasib baik boleh buat jugak,terkial aku.


ahad tu pulak teori dan praktikal kereta plak.hujan dah la renyai-2 dan sekali sekala lebat.sejuk bukan main.time ni baru ramai.kalau kelas motor tadi dalam 20++ .jumpa plak sina,pojan ngan kawan dia sorang,piqah.macam biasa dia ajar undang-2.kecut perut jugak nak bawak kereta.huu,takpe.nanti kan ada latihan.tu lah fungsi lesen L di beri kan.penat bagai nak rak balik tu.dah lah kena air hujan.sejuk~~


*************done*************

sekarang ni tunggu nak cop jari untuk kelas praktikal kereta sebabya ratio murid dan pelajar ialah 1:1..dan kelasnya 3 jam.tapi takyah belajar dah sebabnya dah belajar ramai-2 hari ahad tu.tunggu nak cop sebagai kehadiran rasmi je.takpaham sudah.doakan aku semoga dapat berlatih dengan semangat dan lulus test JPJ nanti,amin :B


jom dengar lagu raef,dia banyak ubah lirik lagu.suka:)


#teamawakeningrecord
search on youtube!!!


Bisikkan ke dalam hatimu yang paling dalam ; Dia bukan milikku. Dan aku pun bukan miliknya. Pemilik segala ialah Al-Malik. Dialah yang memiliki dan menguasai segala-galanya. Pada kita hanya amanah, sampai masanya terpaksa diserah. Jangan ada rasa dimiliki, dan jangan ada rasa memiliki. Bila terasa sepi, jangan katakan aku sepi… Tapi katakan kita sentiasa ada pemerhati merangkap penjaga buat kita

sebelum close tab ,jom singgah sini---> yiihhaaaa & yabedabeduuu
  


3 smile (s) here :

ada hacks said...

fuhhh! rmay betul watak dalam entri ny. konpiuss. btw, best kan amek lesen. tp aq ny dduk rumah jea. Like a Boss! ;)

ada hacks said...

fuhhh! rmay betul watak dalam entri ny. konpiuss. btw, best kan amek lesen. tp aq ny dduk rumah jea. Like a Boss! ;)

sitinur said...

haha,betul.macam tuisyen pon ada.tkpe,nanti ko akan merasainya jugak.btw,doakan aku lulus test nanti.bleh gi jenjalan.haha

 
Copyright sns-sitinur.blogspot.com :)